Kew Gardens, de botanische tuin van Londen

Kew Gardens, bezienswaardigheid in Londen

Kew Gardens is een Londense attractie die je makkelijk over het hoofd ziet maar toch zeker de moeite waard is. Het is de botanische tuin van Londen waar je talloze bloemen en planten kunt bekijken zowel binnen als buiten. Eigenlijk is het een groot park vergelijkbaar met Hyde Park maar je vindt hier meerdere grote gebouwen met allerlei tropische planten en exotische bloemen. Deze gebouwen zijn grotendeels van glas en hebben vaak een extra verdieping naar boven. In een apart gedeelte van het park is hoog in de boomtoppen een grote loopbrug gemaakt waar je een rondje kunt lopen. Het geeft je een soort boomhut gevoel en het uitzicht is fantastisch. Er is zelfs een lift om mensen naar boven te brengen. Helaas is de toegang tot Kew Gardens niet gratis en betaal je een toegangsprijs van zo’n 16 pond per persoon voor volwassenen. Op het uitgestrekte park zijn verder enkele restaurantjes te vinden met een terras. Key Gardens is ook in de winter open maar buiten staat er dan weinig in bloei uiteraard.

Kew Gardens Londen

Kew Gardens Londen

Camden markets, de hotspot van Londen

Camden Market Londen

De populaire Camden markets vindt je niet meteen terug op de toeristenkaarten maar het is eigenlijk wel ’the place to be’ als je van een beetje levendigheid houdt. Camden town ligt in de buurt van St Pancras station, ten noorden van alle bekende attracties in Londen. Vooral in de weekenden is het er ongelooflijk druk waarbij straatmuzikanten ware attracties zijn. Op de hoofdstraat vindt je trendy winkeltjes, cafe’s, restaurants en tattoo shops die van alles doen om je aandacht te trekken. Links en rechts van de hoofdstraat vindt je de eigenlijke Camden markten die behoorlijk uitgestrekt zijn en een soort doolhof vormen met zeer veel kraampjes die van alles en nog wat verkopen zoals hippe kleding en zelfgemaakte producten. Iedere markt heeft ook zo zijn eigen naam zoals Camden Lock Market en Camden Stables Market dat grotendeels overdekt is.

Camden Lock Londen

Camden Londen

Bezienswaardigheden Londen: Tate Modern

Tate Modern Museum

Het Tate Modern Museum in Londen was recent nog in opspraak omdat iemand uit het publiek een kunstwerk had beklad. Tate Modern is het museum voor moderne kunst in Engeland. Het is gehuisvest in een oude elektriciteitscentrale naast de rivier de Thames. Het museum is gratis en makkelijk te bereiken via verschillende tube stations maar ligt wat uit de weg van andere bezienswaardigheden behalve St. Pauls Cathedral. Voor het gebouw ligt een rustig wandelgebied met straatmuzikanten waardoor het er prettig vertoeven is. Het Tate gebouw zelf is groot en bestaat uit meerdere verdiepingen. Beneden zijn grote kelders met experimentele kunst waarbij je soms zelf onderdeel bent van een kunstproject. In de zalen boven zijn tijdelijke exposities van bekende kunstenaars zoals Damien Hirst waar je voor moet betalen. Andere zalen zijn weer gratis en hebben o.a. kunstwerken van Picasso en Karel Appel. Op een van de verdiepingen is ook een restaurant aanwezig en verder is er nog een leuke boekenwinkel beneden bij de ingang. Vanuit het Tate Modern kun je lopend naar St. Pauls Cathedral via de Millennium Bridge. Een kleine voetgangersbrug over de Thames met een mooi uitzicht.

Beroemde parken in Londen: Green Park

Green park Londen

Green Park is een redelijk groot park in de buurt van Buckingham Palace. Green Park is makkelijk bereikbaar via de Londen Underground (station Green Park). Van daaruit kun je een mooie wandeling door het park maken naar Buckingham Palace. Tussen maart en oktober kun je in het park eventueel stoelen huren. Voor een uur betaald je 1 pond 50, voor 3 uur 4 pond en voor de hele dag 7 pond.

Bezienswaardigheid Londen: Piccadilly Circus

Piccadilly Circus, Londen

Piccadilly Circus is een van de drukste pleinen in Londen. Onder andere de bekende winkelstraat Regent Street komt hier op uit en het ligt in het verlengde van Leicester Square. Piccadilly Circus is eigenlijk ook een verkeersknooppunt want er loopt een drukke weg doorheen en de metro loopt eronder door. Vooral ’s avonds heerst er een bijzondere sfeer. Misschien komt dit door de verlichting aan de gebouwen rondom het plein. Aan één zijde bevinden zich de bekende grote lichtborden met reclames die continu in beweging zijn. Net zoiets als Times Square in New York zeg maar. Aan de andere zijde heb je de Shaftesbury Memorial fontein waar de meeste mensen een beetje rondhangen en foto’s nemen. Verder is aan het plein een bekend museum gevestigd namelijk Ripley’s – Believe it or not. Je kunt hier allerlei unieke en bizarre dingen zien die worden verzameld van over de wereld. De toegang is helaas niet zo goedkoop.

Ripleys Believe it or not op Piccadilly Circus

Bezienswaardigheid Londen: Leicester Square

Leicester Square Londen

Leicester Square spreek je uit als ‘Lester Square’ en is één van de populairste pleinen in Londen. Het is een voetgangersgebied met een aantal grote bioscopen en veel restaurants (o.a. mexicaans restaurant Chiquito). Je vindt hier ook de vier verdieping tellende M&M’s winkel. In het verlengde van Leicester Square ligt Piccadilly Circus. Ook een bekend en druk plein o.a. bekend van de grote digitale reclameborden. Tussen deze twee pleinen ligt Trocadero London, een amusementshal waar je kunt gamen, lasergamen, poolen en meer.

Top 10 bezienswaardigheden in Londen

Een weekendje Londen is vaak niet lang genoeg om alle bezienswaardigheden te bezoeken. Vandaar dat ik een video heb gemaakt met een top 10 lijstje. De namen zullen de meeste mensen bekend in de oren klinken.

1 Big Ben en Houses of Parliament
2 Tower Bridge
3 Tower of London
4 Londen Eye
5 Buckingham Palace
6 Westminster Abbey
7 St Paul’s Cathedral
8 Trafalgar Square
9 Piccadilly Circus
10 Leicester Square

Bovenaan staat natuurlijk de Big Ben maar die is dan ook bijna niet te missen. Als tweede de Tower Bridge waar je in, over of onderdoor kan. Als derde de Tower of London dat naast de Tower Bridge ligt. Als vierde de London Eye, het reuzenrad dat overal bovenuit steekt. Buckingham Palace op vijf is ook een van de top attracties en vooral bekend om het wisselen van de wacht. Westminster Abbey op zes, tja wie kent de trouwbeelden niet van William and Kate. St. Pauls Cathedral op zeven is ook zo’n iconisch gebouw en daarom een must. De laatste drie namen zijn van beroemde pleinen in Londen waar veel mensen bij elkaar komen en er altijd wat te beleven is. Op Trafalgar vindt je bovendien het National Gallery museum. Op Piccadilly Circus vindt je Ripley’s Believe it or not, een museum vol ongelooflijke dingen. Rond Leicester Square vindt je veel restaurants en cinema’s. Ook de populaire M&M’s winkel is hier gevestigd. Natuurlijk is dit lang niet alles dat je echt gezien moet hebben. Heb je meer tijd breng dan ook een bezoekje aan de mooie parken of een van de vele gratis museums. Shopfanaten vinden op deze website ook aanraders. Oxford Street en Regent Street kan ik alvast aanbevelen.

Naakte vrouw in National Gallery Museum

National Gallery Londen

The National Gallery in Londen is een stijlvol ingericht museum met klassieke meesterwerken van beroemde kunstenaars. Ook Nederlandse schilders zijn hier rijkelijk vertegenwoordigd zoals Rembrandt en Jan Steen. Het laatste wat je in dit museum verwacht is een levende naakte vrouw dat blijkbaar als kunst tentoongesteld is. De vrouw zit poedelnaakt in bad en is haar lichaam rustig aan het wassen alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Het kunstwerk bevindt zich helemaal beneden in een donkere ruimte. Er lijkt in deze ruimte totaal niks te zien maar in de hoek zit wel een medewerker van het museum. In de midden van de ruimte bevindt zich een kamer met deur. Ik wilde de deur open doen toen de medewerker omhoog schoot en me naar het sleutelgat wees. Nieuwsgierig kijk ik door het sleutelgat en zie daar tot mijn verbazing een persoon die zich daar aan het wassen is. Wat is dat nou? Ik loop nog eens om de kamer en aan de achterkant ontdek ik een raam met jaloezieën die op een klein kiertje staan zodat je nog net naar binnen kunt gluren. Ik zie een blote vrouw met grote borsten die zich rustig aan het wassen is en zich van niks en niemand aantrekt. Het blijkt dat dit ”kunstwerk” Diana heet en geïnspireerd is door een aantal schilderijen van Titian die elders in het museum te zien zijn. Misschien een mooie stunt om wat meer publiciteit te krijgen voor het museum. De toegang tot The National Gallery is in ieder geval gratis. Locatie; Trafalgar Square, Londen.

Naakte vrouw in Londens museum

Video en foto’s van Trafalgar Square in Londen

Trafalgar Square is het grote plein voor het museum The National Gallery. In het midden staat een grote zuil dat Nelson’s Column heet ter ere van de Britse zeeheld. In de hoeken van het plein staan nog vier kleinere zuilen met standbeelden. Een van die zuilen heeft echter geen vast standbeeld maar wordt gebruikt om een opvallend kunstwerk
te tonen dat na een tijdje weer verwisseld wordt. Verder zijn er op het plein twee grote fonteinen te vinden. Aan één kant van het plein bevindt zich ook een kerk die St. Martin-in-the-Fields heet.

Trafalgar Square plein

Trafalgar Square Londen

St. Martin-in-the-Fields Kerk

Aapjes kijken in Londen Zoo

Misschien niet het eerste wat in je op komt bij een citytrip naar Londen maar met name voor kids is de dierentuin toch een leuk uitje. Een ticket voor volwassenen is £22.00 en voor kinderen £17.00. Kids onder de 3 jaar kunnen gratis naar binnen. London Zoo ligt vlakbij Regents Park achter Madam Tussauds in het noorden van de stad.