Federer wint van Murray in finale Wimbledon

Het was een beladen wedstrijd op Wimbledon. Voor het eerst in 74 jaar stond er weer een Brit in de finale van Wimbledon. Zou Andy Murray winnen dan zou hij de eerste Brit zijn in 76 jaar. Ook voor Roger Federer stond er veel op het spel want hij kon bij winst het record evenaren van Pete Sampras die Wimbledon 7 maal won. Het is uiteindelijk Federer die het tennistoernooi wint met meer dan een miljoen pond aan prijzengeld. Ook staat hij weer nummer 1 op de wereld. Het is de vraag hoeveel Grand Slams hij nog kan winnen want jonger wordt de dertig jarige niet.

Toptennis beleven op prestigieuze Wimbledon

Het Wimbledon tennistoernooi in Londen is weer van gestart gegaan. Het toernooi duurt twee weken en is een van de vier Grand Slams, de vier grootste toernooien ter wereld. Voor veel spelers is Wimbledon het meest prestigieuze toernooi. Het bijzondere is dat er op echt gras gespeeld wordt en dat spelers verplicht witte kleding moeten dragen. Men houdt nu eenmaal van tradities hier. Zo ook met de ‘Strawberries and Cream’ oftewel aardbeien met slagroom die je er kunt eten. Als je geluk hebt kun je er zelfs celebrities spotten. Voor tickets moet je helaas lang in de rij staan want die zijn moeilijk te bemachtigen.

Sensatie op het Queens tennistoernooi

Ter voorbereiding op Wimbledon is er het jaarlijkse grastoernooi van Queens dat zich in hartje Londen bevindt. De finale was een sensatie toen Nalbandian een van de lijnmannen raak schopte. Dat wil zeggen hij schopte tegen een bord aan dat de beste man tegen zijn scheen aan kreeg tot bloedens toe. De wedstrijd werd tot teleurstelling van het publiek stopgezet en Nalbandian gediskwalificeerd. Cilic werd hierdoor automatisch de winnaar van deze finale.